Neopreny, surfy, helmy i vesty. Co a za kolik v surfové půjčovně klubu Vlny Štvanice

Na léto pro vás máme všechno potřebné pro pořádně nabitou riversurfovou session. Vlna Štvanice je připravena nejen na pokročilé riders, kteří si přinesou všechno vlastní vybavení (tady náš článek jaké prkno nejlépe funguje ne Vlně Štvanice a článek co na sebe, včetně bezpečnostních rad). Od našeho oficiálního openingu v dubnu 2023 pro vás máme i půjčovnu vybavení.

Vybavení je možné půjčit jako doplněk k hodinám s instruktorem (tam samozřejmě předpokládáme, že nemáte nic – ale vybavení není v ceně jízdy), ale i k jakýmkoli našim jiným sessions nebo i sessions, které u nás pořádá Pražskej serfovej klub. Naše ceníky jsou po jednotlivých kusech, takže si je můžete přesně poskládat podle toho co zrovna máte nebo seženete od kamarádů 🥊. Samozřejmě, že když máte vybavení vlastní, spoustu peněz ušetříte, ale něco to na začátku stojí. A počítejte s tím, že při riversurfingu toho hodně zničíte 🙃.

Naše vybavení pro vaše hot těla. Foto: Jan Hromádko.

Nejdřív půjdu na zkoušku

Sami dobře víme, že spousta oceánských surfařů nemá (tak trochu speciální) vybavení na riversurf. Na řece fungují menší prkna (je to spíš něco jako divoký skejting na rampě než dlouhé táhlé cruizování na oceánském longboardu) a díky tomu, že se jízda odehrává v betonovém korytě řeky, je taky dobré mít další ochranné prvky, jako je helma. Takže než tomu úplně propadnete a nakoupíte si všechno svoje, je ideální vyzkoušet si to s půjčeným vybavením. A ostatně i když už skálopevně víte, že chcete jezdit, nějakou dobu trvá než odladíte tu správnou velikost prkna. Závisí to na vaší váze, rychlosti vody i jezdeckých skills. Vyzkoušejte si u nás různé velikosti desek a budete vědět víc. Lepší něž shopovat úplně naslepo.

Riversurfboardy, helmy, neopreny, impact vesty i převlíkací skříňky. Všechno je ready to go.

Co přesně půjčujeme

Prkna

Prkna máme od belgické značky Softdogsurf. Jsou to hybridní modely, takže nejde o klasický pěňák, ale jde o desku s měkčím, ale pevným povrchem, která se nevoskuje a má i plastový bottom. Jde o pevná kvalitní prkna s dostatečným volume, takže už i první jízdy jsou relativně snadné, ale zároveň na tom dá zkušený jezdec pohodlně i 360 🤙🏼. Konkrétně máme tři modely:

Velikostí se ale vůbec netrapte, desku vám vyberou naši zkušení instruktoři na základě krátkého rozhovoru a nejspíš i aktuálního stavu vody.

A co na sebe

Od značky SOÖRUZ máme k dispozici následující:

  • Neopreny – pánské dámské, velikosti od XS po XL.
  • Helmy – velikosti od XS po XL.
  • Impact vesty – velikost od S po XL.
  • Boty do vody.
  • V surfům, neoprenům a dalšímu kompletnímu vybavení pro riversurf přibyl kajak a paddleboardy. Máme na půjčení i raft a beach volejbal.
  • Upozorňujeme, že je u nás na riversurfu povinná helma a impact vesta. Leash si musíte vázat na dosažitelné místo, což je pásek nebo vesta, ne na kotník ani pod koleno. Pokud máte vlastní prkno, můžete jezdit bez leashe.

Neopreny jsou většinou tloušťky 4/3 (i dva teplejší 5/3). V chladném jarním počasí pod ně ještě doporučujeme syntetické termoprádlo. To pomáhá. V létě pod to stačí jakékoli funkční spodní prádlo nebo plavky.

Helmy mají i dotahovací kolečka, takže sednou opravdu každému. A impact vesty se oblékají ještě přes neopren a je to ochrana před pádem navíc. Navíc se na ně dá upevnit i leash a nepotřebujete pásek. Vybavení francouzské značky Soöruz máme od firmy Wakeguru. Koukněte na jejich další nabídku vybavení na surf a wake.

Doporučujeme i boty do vody. Je to betonové koryto a lehce si tam můžete ukopnout palec nebo se zbytečně odřít o dno. Když nemáš neoprenové boty do vody (dají se koupit od 600 Kč) nebo neoprenové ponožky, vem si jakékoli lehké syntetické sneakers. Čím nižší pata tím lepší, ať máte při jízdě cit. Ale máme i na půjčení, snad najedeme velikost :-).

Kolik u nás stojí půjčení

Aktuální ceny najdete na naší home page, resp. v rezervačním systému. Surfové vybavení se objednává a platí přes náš rezervační systém zde. Jestli víte, že tohle vybavení nemáte a budete ho potřebovat půjčit (impact vesty a helmy jsou u nás povinné, ale helma stačí jakákoli, třeba na skejt), udělejte si objednávku vybavení stejně jako rezervaci vlny. Počítejte s tím, že pokud se vám podaří třeba na prkně ulomit finu (ploutvičku) nebo něco na vybavení dramaticky zničíte, budeme od vás chtít poplatek. Takže chovejte se k výstroji jako kdyby byla vaše.

Zimní tip: A podle toho jaké je zrovna počasí, hodí se i něco proti zimě. Jak už jsme zmiňovali, v hodně studených měsících (jezdíme i v ledu!) se pod oblek hodí termoprádlo. Taky si někde můžete koupit jen neoprenovou kuklu (smysluplná je od 600 Kč) a vylepšit si ní třeba i vlastní neopren. A nakonec samozřejmě rukavice. Surfařské jsou lepší než potápěčské, neproudí tam tolik voda.

No items found.